Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ο ΚΑΛΟΣ, Ο ΚΑΚΟΣ KAI Ο ΑΣΧΗΜΟΣ


Μήνυμα που μας έστειλε αναγνώστης και μας παρακάλεσε να το δημοσιεύσουμε. Το άρθρο εκφράζει την προσωπική του του άποψη και μονο.


Ήθελα πρίν κλείσει το πρωτάθλημα να ξεκινήσω την κριτική . Άλλωστε η χρονιά όπως θα κλείσει θα είναι σίγουρα αποτυχημένη (είτε πέσουμε , είτε σωθούμε στο foto finish ) . Θα ξεκινήσω με την ομάδα και στο μέλλον θα γράψω για την διοίκηση και τον κόσμο . Καταρχήν θεωρώ πως φέτος έχουμε ένα πολύ καλό υλικό από ποδοσφαιριστές. Το παρακάτω κείμενο , όπως και τα υπόλοιπα δύο , έχει να κάνει με την σκοπιά που βλέπω τα πράματα από την κερκίδα και την τηλεόραση και την γνώμη που έχω σχηματίσει εγώ ο ίδιος . Δέν αποτελεί δημοσιογραφικό άρθρο (ίσως να μην είναι αντικειμενικό) αλλά μια προσωπική γνώμη πού σίγουρα θα διαφωνήσουν αρκετοί .
ΖΟΝΤΙ ΒΙΑΒΙΑΝΙ : Δεν ξεκίνησε καλά στις πρώτες αγωνιστικές βελτιώθηκε όμως στην συνέχεια και δίκαια πήρε την φανέλα βασικού . Κατάφερε σε αρκετές περιπτώσεις να κρατήσει το μηδέν στην εστία μας και να πάρουμε βαθμούς . Από τους καλούς φέτος παίχτες . Για κάποιον περίεργο λόγο βρέθηκε στον πάγκο σε κρίσιμα παιχνίδια .
ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ : Ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν θα έπρεπε να ανήκει στο ρόστερ της ομάδας μας . Ασταθής και μοιραίος σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε . Από το πουθενά και χωρίς να είναι ο καλύτερος στην θέση του έγινε ξαφνικά βασικός . Προκλητικός εξωαγωνιστικά με τις γνωστές εμμονές του να ασχολείται με τα διοικητικά της ΑΕΚ ενώ η ομάδα μας είχε 8 συνεχόμενες ήττες . ‘’Με το σπαθί του’’ κέρδισε την αγανάκτηση του κόσμου . Ευχαριστούμε για την προσφορά του και ευχόμαστε καλή διοίκηση στη αγαπημένη του ομάδα . Αντίο Σωτήρη.
ΕΝΤΙΜΑΡ ΦΡΑΓΚΑ : Ίσως το καλύτερο αριστερό μπάκ μετά τον Γελαδάρη . Ταχύτατος και πολύ ουσιαστικός επιθετικά . Αμυντικά είχε κάποια προβλήματα .Δυστυχώς στα μισά του δεύτερου γύρου τον πήρε η κατηφόρα. Μακάρι να συνεχιστεί ο δανεισμός του και την επόμενη χρονιά .
ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ : Καλά στοιχεία από τον Δήμο σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε . Έπεσε κατευθείαν στα βαθειά με ντεμπούτο κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν φοβήθηκε . Με περισσότερα λεπτά συμμετοχής θα μπορούσε να σταθεί και βασικός .Πρέπει από του χρόνου να αποκτήσει πιο πολλές εμπειρίες και να δουλέψει το ίδιο καλά.
ΜΙΚΑ ΣΤΑΣΙΑΚ : Βαρύς και αργός . Λίγα πράματα σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε . Υπάρχουν και πιο αξιόπιστες λύσεις
ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΛΛΑΣ : Στάθηκε στο ύψος τον περιστάσεων φέτος ο αρχηγός .Ούτε κρύο , ούτε ζέστη .Όπου χρειάστηκε ήταν εκεί να βοηθήσει με την εμπειρία του.
ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ : Έπρεπε να πάρει πιο πολλά λεπτά συμμετοχής δεδομένου ότι ο Στάσιακ δεν παίζει να είναι καλύτερός του . 
ΚΟΜΕΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ : Βασικός και αναντικατάστατος ο Αλεξανδρουπολίτης .Πολύ καλή παρουσία στο κέντρο άμυνας αλλά και αριστερά/δεξιά όσο αγωνίστηκε . Πολυεργαλείο στην άμυνα . Βασικότατος και του χρόνου . Το πέρασμα του από Β και Γ εθνική έπιασε τόπο.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΕΡΤΟΣ : Η έκπληξη του δεύτερου γύρου . Μετά τις μέτριες χρονιές ο Μανώλης έδειξε πολύ καλά στοιχεία φέτος και έκανε όσους τον αμφισβητούσαν (μέσα σε αυτούς και εγώ) να αλλάξουν γνώμη . Δύναμη , πάθος και Ξανθιώτικος τσαμπουκάς την στιγμή που η υπόλοιπη ομάδα έκλεισε τον διακόπτη . ΕΥΓΕ ΜΑΝΩΛΗ
ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΝΤΑΝΙ : Ίσως η πιο ποιοτική φετινή μεταγραφή . Άπειρα χιλιόμετρα σε κάθε αγώνα . Δικαιολογημένη η πτώση της απόδοσης του στον δεύτερο γύρο εφόσον δεν είχε άξιο αντικαταστάτη για να πάρει ανάσες. Ελπίζουμε στην ανανέωση του μονοετούς συμβολαίου του . 
ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΑΡΜΠΙΟΝ : Τσάμπα η εμμονή της ομάδας να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι . Ο Γάλλος δεν προσαρμόστηκε ποτέ στην ομάδα . Από τους χειρότερους παίχτες φέτος . Πιθανότατα μας αποχαιρετεί σε λίγους μήνες .
ΛΕΙΤΕ ΜΑΡΣΕΛΙΝΙΟ : Ίσως ο πιο ποιοτικός παίχτης της ομάδας αυτήν την στιγμή .Έχει την ικανότητα από το πουθενά να σου κάνει φάση . Φέτος τον κυνηγούσε η κατάρα πώς όταν σκόραρε η ομάδα έχανε (Ολυμπιακό , ΑΕΚ , Πανσερραικό) .Πρέπει να μάθει να γίνετε πιο ομαδικός όμως αν θέλει να κάνει καριέρα και να μην μείνει …. Ταλέντο .Ίσως ο Λουτσιάνο να μην είναι και τόσο καλό παράδειγμα να ακολουθήσει.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ : Τι να πρωτοπώ για τον αγαπημένο μου Τέο? Βασικότατος φέτος στην μεσαία γραμμή και η απουσία του σε κάποια παιχνίδια φαινόταν . Ξέρει πολλά κιλά μπάλα όμως πρέπει να συνεχίσει την προσπάθειά του για να κάνει καριέρα . Μακάρι να μείνει άλλα 2 χρόνια για να βοηθήσει το καινούριο εγχείρημα που ξεκινάει η ομάδα με νεαρούς Έλληνες παίχτες .Έγκλημα αν φεύγει κάτω από το εκατομμύριο . KEEP WΟRKING τσακάλι ….
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ : Ο ‘’Γερμανός’’ ξέρει πολλή μπάλα όμως δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά του αέρα από τις Αθηναικές εφημερίδες .Νέος , ταλαντούχος και ελπιδοφόρος σαφέστατα .Πρέπει να μείνει  ακόμη ένα χρόνο πρίν φύγει για ομάδα του εξωτερικού . Η ομάδα μπορεί να κερδίσει πολλά από τον Παναγιώτη.
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ : Αν και με ξενέρωσαν οι δηλώσεις του πατέρα του περί ‘’μικρού βαζέχα’’ ο Πέτρος είναι το κάτι διαφορετικό στο κέντρο της ομάδας μας . Αρκετά καλή χρονιά φέτος όμως του χρόνου περιμένουμε πιο πολλά .
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ : Αν και ήρθε τον Δεκέμβρη στην ομάδα ο Βαγγέλης έδειξε πολύ καλά στοιχεία σε όσα λεπτά αγωνίστηκε . Το πάθος του και η αγωνιστική του προσπάθεια στο γήπεδο ενθουσίασαν τον κόσμο . Από του καλούς στον δεύτερο γύρο αν και με λίγα λεπτά συμμετοχής . Του χρόνου περιμένουμε ακόμα καλύτερα πράματα .
ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΙΣΚΑΣ : Η φετινή ‘’εσωτερική μεταγραφή ‘’ της ομάδας μαζί με τον Μπέρτο . Αναγεννημένος φέτος μετά από μέτριες χρονιές . Μπορεί να μην είναι ο πρωτοκλασάτος παίχτης όμως τα δίνει όλα όσο αγωνίζεται . Μακάρι να το έκαναν αυτό όλοι οι παίχτες . Εμένα με ενθουσίασε και τον παραδέχομαι .
ΜΑΟΥΡΟ ΠΟΥ : Ότι και να λέτε εμένα ο Αργεντίνος μ’αρέσει .Όσο η ομάδα πήγαινε καλά ήταν από τους top assist leader στην Super League μπροστά από Μιραλάς και Λέτο . Ίσως να μην αξίζει τα πολλά λεφτά που παίρνει όμως τον θέλω και του χρόνου στην ομάδα . 
ΒΛΑΣΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ : Δεν έδειξε ότι μπορεί να γίνει βασικός όσο έπαιξε . Τα μηδέν γκόλ του αντιπροσωπεύουν την φετινή του πορεία . Τίποτα το ιδιαίτερο φέτος .
ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΚΟΦΣΚΙ : Ο φετινός MVP της ομάδας μας . Πολύ καλός στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος .Το ντεφορμάρισμα στον δεύτερο γύρο ίσως να προέρχεται από την απειρία του στην μεγάλη κατηγορία . Είναι ο μοναδικός που έχει ακούσει το όνομά του από την κερκίδα μας ρυθμικά και αυτό δεν είναι τυχαίο .Ήρθε να επιβεβαιώσει το όνομα που έκανε στην Δόξα και το έκανε. Έχει χαρίσει πολύτιμες νίκες και πολύτιμους βαθμούς . Του χρόνου περιμένουμε μια ανάλογη πορεία με αυτήν του πρώτου γύρου . ‘’ΜΑΡΚΟΟΟ ΜΑΡΚΟΟΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΚΟΟΟΟ’’
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΑΝΗΣ :Το άφησα στο τέλος γιατί είμαι μπερδεμένος . Καλό παιδί και φιλότιμος σίγουρα , και 100% προσπαθεί πολύ στο γήπεδο και τα δίνει όλα .Πιστεύω πως τον έχει επηρεάσει το άγχος της γκρίνιας από την κερκίδα . Δεν είναι killer σίγουρα .Ίσως να είναι καλύτερο και για τον ίδιο να αποχωρήσει από την ομάδα . 
Ο ΚΑΛΟΣ : Μάρκο Μαρκόφσκι
Ο ΚΑΚΟΣ : Στεφάν Νταρμπιόν
Ο ΑΣΧΗΜΟΣ : Σωτήρης Λυμπερόπουλος

5 σχόλια:

  1. http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/199276-Etoimos-na-hairetisei-o-Entimar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...ο καλος, ο κακος και ο άσχημος
    ..και ολοι μαζι, οι χοντρομαλακες, που έβαλαν την υπογραφή τους, στο άθλιο κείμενο που γράφτηκε στα Πηγάδια, εναντίον του κοσμου.

    την Κυριακή του Θωμά, μην ξεχάσετε να τους αποθεώσετε, να τους χειροκροτήσετε..οπως και τον μεγαλοένοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Εξαιρετική και ακριβέστατη κριτική για το ρόστερ. Προσωπικά αν κρατούσαμε έναν κορμό χωρίς να ξεπουληθούν παίκτες αξίας (Βασιλακάκης, Βλαχοδήμος, Μαρσελίνιο), δηλαδή σε ένα παράλληλο σύμπαν με τον περίεργο που έχουμε μπλέξει, διώχναμε τη σκαρταδούρα και κάναμε 2-3 καλές προσθήκες σε καίριες θέσεις του χρόνου θα πηγαίναμε ακόμα καλύτερα. Όλα αυτά βέβαια θα ήταν δεδομένα αν μιλάγαμε για σοβαρή ομάδα.

    Προσωπικά μετά από τη συμπεριφορά ΠΑΕ και παικτών προς τον κόσμο δεν με αφορά ούτε ποιος θα μείνει ούτε ποιος θα φύγει. Αν δεν υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και ο Μέσι με τον Ρονάλντο και το Νειμάρ παρέα να έρθουν κωλοχώρι θα μείνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή