Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Οι νέοι είναι ωραίοι

Ας αρχίσουμε από την ΄΄παλιά καραβάνα΄΄ των μικρών με πρώτο τον Δημήτρη Γούτα. Πρόκειται για έναν κεντρικό αμυντικό γεννημένο το 1994 στην Καβάλα. Έχει συμμετοχές στην Εθνική Νέων και όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται μιλούν για έναν πολύ αξιόλογο παίκτη..καιρός να το διαπιστώσουμε!
Άλλος ένας αμυντικός παίκτης είναι ο Τσαμούρης Κωσταντίνος γέννημα θρέμμα Ξανθιώτης στο πρώτο φιλικό έδειξε πολύ καλά δείγματα στο κέντρο της άμυνας ο Ουζουνίδης τον δοκιμάζει και σαν αριστερό-μπακ καθώς η ομάδα πονάει στην συγκεκριμένη θέση. Διακρίνεται για την τεχνική του κατάρτιση αλλά και για το μαρκάρισμα στο ένας εναντίον ενός. Δικό μας παιδί Αοξάρας τον στηρίζουμε και περιμένουμε να τον δούμε γιατί όχι και βασικό.
Φτάνουμε σε ακόμα έναν παίκτη που ήδη είναι επαγγελματίας έναν χρόνο τώρα όμως δεν τον έχουμε δει σε επίσημο παιχνίδι. Πέρυσι πέρασε όλη την χρονιά όντας τραυματίας όπως διαβάζαμε σε διάφορα αθλητικά site , αλλά κάποιες γλώσσες λέγανε ότι έκανε εντατικά μαθήματα και ατομικά προγράμματα για να μπορέσει φέτος να χτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας και αν όχι να αποτελεί μια αξιόλογη λύση στον χώρο του κέντρου. Αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ τον διακρίνει η καλή τεχνική του κατάρτιση αλλά και η ηρεμία που μπορεί να δώσει στο ρυθμό και στο παιχνίδι της ομάδας. Ηλικιακά είναι ο μεγαλύτερος από τα παιδιά καθώς είναι της φουρνιάς του 1992, όλο το μέλλον λοιπόν είναι μπροστά του.
Σειρά έχει ο Φώτης ο Δουμάνης. Πρόκειται για ένα ακραίο χαφ γεννημένο το 1993. Αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο στο δεξί όσο και στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν η ταχύτητα του αλλά και ότι σκοράρει πολύ συχνά.
Ο έτερος κεντρώος είναι ο Θεόδωρος Τορομανίδης. Είναι κεντρικός χαφ με αμυντικά προσόντα και αρετές. Διακρίνεται για την αντοχή του και τα τρεξίματα του, αδύνατο του σημείο χαρακτηρίζεται η δύναμη του αλλά είναι στην ιδανική ηλικία (γεννημένος το 1993) για να ΄΄καρδαμώσει΄΄ .
Ο πιο πολυδιαφημισμένος παίκτης που έρχεται από τις ακαδημίες είναι ο Αντώνης Ράνος.
Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος των Νέων με 21 γκολ σε 22 παιχνίδια την σεζόν που μας πέρασε. Δεν τον είδαμε στην Εθνική που έφτασε μέχρι τον τελικό (περίεργο..).Την σεζόν 10-11 σημείωσε 6 γκολ. Ενώ με την Εθνική κάτω των 19 σε 4 συμμετοχές μετράει 2 γκολ. Τον έχει χαρακτηρίσει ο πρώην προπονητής του στην ομάδα Νέων Κώστας Μπερδελής ως ένα μοντέρνο σεντερ φορ που διακρίνεται για το σκοράρισμα με το κεφάλι αλλά και την καλή τεχνική του κατάρτηση. Αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής φέτος.


Tελευταίος αλλά όχι και κατά-ιδρωμένο σας παρουσιάζουμε τον Ντάνιελ Κούτεφ, την φετινή αποκάλυψη το λαβράκι που τσιμπήσαμε από τον Εχίνο ομάδα Α Τοπικού. Έκανε δύο δοκιμαστικά άρεσε, έπαιξε στα δύο φιλικά και είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα από τους άλλους. Γεννημένος το 1991 αναμένεται να γίνει σύντομα βασικός.. Αλλά δεν βιαζόμαστε περιμένουμε να τα αποδείξει όλα μέσα στο γήπεδο.

Αυτοί είναι λοιπόν η νέα γενιά, τα παιδιά των ακαδημιών Ξανθιωτάκια, Καβαλιωτάκια και γενικότερα παιδιά από κοντινούς νομούς. Και από ότι ακούμε έρχεται και νέο αίμα ..






1 σχόλιο: