Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Σας θέλουμε δίπλα μας (;)





Στις 12/07 η ΠΑΕ ανέβασε στην σελίδα της video για την προώθηση των καρτών διαρκείας της νέας σεζόν. Το κεντρικό μήνυμα του διαφημιστικού σποτ είναι "ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ".
Όταν το πρωτοείδα σκέφτηκα ότι η ΠΑΕ μετά το αποτυχημένο σχέδιο στο πίσω μέρος του διαφημιστικού φυλλαδίου που έγραφε "φταίμε και οι δυο που ζούμε χώρια" ίσως να ήθελε να ρίξει νερό στο κρασί της κάνοντας ένα βήμα προς τον κόσμο περιμένοντας και αυτός να κάνει με την σειρά του το επόμενο που θα φέρει πιο κοντά τις δυο πλευρές. Μετά από συζήτηση όμως με άτομα τα οποία ανήκουν στον οργανωμένο οπαδικό χώρο μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες.
Ποιον ακριβώς θέλετε δίπλα σας;
Στις περισσότερες ομάδες για να μην πω σε όλες του κόσμου υπάρχουν δυο κατηγορίες φιλάθλων στις κερκίδες.
Η μια κατηγορία είναι οι απλοί φίλαθλοι που έρχονται όμορφα και ωραία, με τις οικογένειες ή μόνοι, που δεν συμμετέχουν ιδιαίτερα στην υποστήριξη της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα και απλά τον παρακολουθούν.
Η άλλη κατηγορία είναι οι πιο θερμόαιμοι, αυτοί που δεν σταματάνε να υποστηρίζουν την ομάδα καθ όλη την διάρκεια του αγώνα, που ακολουθούν την ομάδα στα εκτός έδρας κάνοντας πολύωρα ταξίδια πίσω από την ομάδα, ξοδεύοντας ένα κάρο λεφτά (που δεν τους περισσεύουν) για να βρεθούν δίπλα στην αγάπη τους. Επίσης είναι αυτοί που θα τρέξουν πρώτοι στο αεροδρόμιο να σηκώσουν στον αέρα τους ποδοσφαιριστές μετά από μεγάλο διπλό αλλά και οι πρώτοι που θα κατακεραυνώσουν τους πάντες μετά από σερί 8 ηττών. Είναι αυτοί που ασχολούνται ΕΝΕΡΓΑ με την ομάδα και μπορούν να έρθουν στα "χέρια" με κάποιον που τόλμησε κακολόγησε την ομάδα.
Θυμάμαι σε μια συζήτηση που είχαμε με πρώην ποδοσφαιριστή να λέει "οι φίλαθλοι που έρχονται στο γήπεδο και απλά τρώνε σπόρια, για τον ποδοσφαιριστή που είναι στον αγωνιστικό χώρο είναι σαν να μην υπάρχουν". 
Εάν ισχύει αυτό γιατί δεν έγινε ακόμα κάποια κίνηση έστω και ανεπίσημη προς τους "φωνακλάδες"; Τόσο πολύ τους πείραξε που κομμάτι (ΟΧΙ ΟΛΟΙ) των οργανωμένων καταφέρθηκε κατά την διοίκηση και ποδοσφαιριστές που διέγραψαν όσα καλά έχει κάνει αυτό το κομμάτι του κόσμου; 
Δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα ανάμεσα στους οργανωμένους και την ΠΑΕ το μόνο που ξέρω είναι ομάδα χωρίς οπαδούς είναι καταδικασμένη. Και καλά θα κάνουν οι δυο πλευρές να ξεχάσουν τις αλληλοκατηγορίες και κάτσουν σε ένα τραπέζι να λύσουν τις διαφορές τους για το καλό της ομάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου