Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

XanthiFans η ελπίδα της κερκίδας

Φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια λοιπόν από την δημιουργία των XanthiFans. Η δίψα και η οπαδική ανομβρία που επικρατούσε στην πόλη της Ξάνθης από το 2002 οπότε και διαλύθηκαν οι δύο παρόντες σύνδεσμοι των Rebels και αυτός των Θρακών οι οποίοι βίωναν μια περίοδο παρακμής αλλά και κόντρας  μεταξύ τους οδήγησε μια ομάδα νέων ανθρώπων που αποτελούσαν μέλη των συνδέσμων που προαναφέραμε να προβαίνουν στην δημιουργία μιας οπαδικής διαδικτυακής κοινότητας με σκοπό την συσπείρωση του κόσμου γύρω από την αγαπημένη τους ομάδα. Η ιστοσελίδα πέρα από την μοναδική πηγή πληροφόρησης για τα νέα της ομάδας την εποχή εκείνη αποτελεί πόλος έλξης για πολλούς Ξανθιώτες μέσω του forum της να ανταλλάσουν απόψεις αλλά και να συζητούν για την αγωνιστική και όχι μόνο κατάσταση της ομάδας μας.
  Η παρέα αυτή με τα χρόνια μεγάλωσε και στέγασε τα όνειρα της στα αρχικά ''μικρά'' γραφεία της Χατζησταύρου , τα οποία σε κάθε παιχνίδι της ομάδας αποδεικνύονταν όλο και πιο μικρά για να χωρέσουν την δίψα αλλά και το πάθος του Ξανθιώτη οπαδού αλλά και φίλαθλου για την ΑΟΞαρα του.Έτσι λοιπόν στις 10 Αυγούστου του 2009 και μετά από μια μετακόμιση express, 10 μόλις ημερών ο καινούργιος σύνδεσμος που στεγάζεται στην ίδια οδό ανοίγει τις πόρτες του για όλους τους Ξανθιώτες. Δέκα μέρες αργότερα διεξάγεται το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας μας το οποίο ήταν με τον Παναθηναικό στην Λεοφώρο (κεκλεισμένων των θυρών-αλλιώς εκεί θα ήμασταν) που έχει σαν αποτέλεσμα να προκλυθεί το αδιαχώρητο.
Η σημερινή μέρα βρίσκει τον σύνδεσμο να απαριθμεί περισσότερα από 200 μέλη και με την παρούσα οικονομική κατάσταση να προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανός και ισχυρός.
Στην δεκάχρονη λοιπόν αυτή παρουσία τους οι XanthiFans έχουν να δείξουν πολυάριθμες εκδρομές σε όλη την Βόρεια Ελλάδα(Κομοτηνή,Καβάλα,Σέρρες,Δράμα,Θεσσαλονίκη,Κατερίνη) αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος(Γιάννενα,Λάρισα,Κέρκυρα,Λιβαδειά,Αθήνα). Δεν θα μπορούσαν να μην είναι κοντά στις προσπάθειες της ομάδας και στις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη τόσο στην Ρώμη για το παιχνίδι με την Λάτσιο όσο και στην Αγγλία και το Mίντλεσμπρο αλλά και στο Βουκουρέστι για το παιχνίδι με την Δυναμό.


 
Σε  κάθε ευκαιρία πάντως οι οργανωμένοι οπαδοί της Ξάνθης δείχνουν και την κοινωνική τους αλληλεγγύη καθώς συμμετέχουν σε αιμοδοσίες στην οικονομική στήριξη ατόμων που το έχουν πραγματικά ανάγκη καθώς και στην συλλογή τροφίμων αλλά και ρουχισμού για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του νομού και όχι μόνο.
Η πάροδος των χρόνων θα βρίσκει τους XanthiFans να διαγράφουν μια σταθερή πορεία στον χώρο του οπαδικού κινήματος και να προσπαθούν χρόνο με τον χρόνο παιχνίδι με το παιχνίδι να γίνονται ολοένα και καλύτεροι ολοένα και πιο δυνατοί, αλλά και σαφώς επηρεασμένοι από την στάσιμη και κατά πολλούς πτωτική πορεία της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου